Är det dags för en storstädning?

Ibland är det dags för en rejäl storstädning. Det är något många ofta gör en gång på våren och en gång inför jul. Sedan finns det ju de som gör det mer ofta än så. Om du är smart, anlita hemstädning, en gång per vecka, så kommer din storstädning inte bli allt för jobbig. Alternativt att du själv städar lite varje dag eller i alla fall en gång per vecka.

Hur ska du stortstäda på bra sätt?

Det bästa är att avsätta en helg för detta. En storstädning är ju ofta en lite mer noggrannare städning. Det är inte bara dammsuga och torka golv utan du kan med fördel piska mattor, putsa fönster, byta gardiner med mera. Gör upp ett schema för hur du ska städa och vilka rum som behöver mer tid. Är ni flera i familjen, engagera dem alla så att ni alla städar. Kolla även av så att du har alla rengörningsprodukter du behöver ha hemma. 

Om du känner att du inte vill lägga en hel helg på att storstäda, ta ett rum per dag i en veckas till till exempel. Dock är det bra att göra alla andra saker och avsluta med att dammsuga och våttorka alla golv på en och samma dag.

Sen är det ju så, att du kan faktiskt ta in städfirma även för en storstädning, inte bara för hemstädning. Det är ju avdragsgillt tack vare RUT, så det kanske är det värt?

18 May 2020