Sitter du bekvämt på jobbet?

I en hel del yrken idag, så sitter man ner och jobbar och det ofta många timmar per dag. Det gäller då att man har bekväma och gärna ergonomiska möbler att använda sig av. En bra sittmöbel att satsa på, det är en så kallad dynamostol. Vad är då en dynamostol ? Jo, det är som en slags pall kan man säga. Den går att rulla samt att den är utformad på ett mycket ergonomiskt sätt. Den är är designade att träna upp muskler och leder. Den har inte stöd för ryggen, men är bra för att ha vissa timmar per dag i alla fall. Annars kan det vara bra att välja en justebar, ergonomiskt kontorstol.

Ställ dig upp och jobba

Något du kan göra för att ha en mer ergonomisk arbetsplats, det är att satsa på att ha ett höj och sänkbart skrivbord. Dels så sitter du i rätt höjd när du väl sitter, dels kan du välja att ta bort stolen helt, höja upp bordet och stå upp och jobba. Det om du har möjlighet att göra det vill säga. Ofta funkar det bra att göra om du har ett kontorsjobb. På radio så står man ofta med och jobbar. 

Att tänka ergonomiskt överlag är bra att göra, så se gärna till att använda dig av ergonomiska stolar och bord samt även andra sorters hjälpmedel. Om du kan, ta gärna in en ergonom till din arbetsplats som kan hjälpa till med förändringar. 

19 Nov 2021